MENÜPapa Roach

 

 

 

A Papa Roach egy amerikai nu metal együttes, ami 1993-ban alakult a kaliforniai Vacaville-ben.

 

Története

A Papa Roach korai formációja 1993 januárjában alakult, mikor Jacoby Shaddix és Dave Buckner találkoztak a Vacaville High School futballpályáján és elkezdtek zenéről beszélgetni.Később csatlakoztak a Will James és Alan Dan Pease által alkotott formációhoz, megteremtve ezzel a Papa Roach legelső formációját. Elhatározták, hogy fellépnek az iskola Ki mit tudjában, ahol Jimi Hendrix Fire című számát adják majd elő. Az előadásuk nem is lett olyan rossz, ahhoz képest, hogy egyelőre gitáros híján játszottak. De ettől még sajnos nem nyertek.

1993 márciusában Ben Luther helyét Jerry Horton gitáros vette át aki a közeli Vanden High Schoolból jött. A barátnője révén jutott a csapatba, aki nagy rajongójuk volt. Eleinte Jerry tétovázott, hogy csatlakozzon-e, mert Jackoby, Dave és Will más középiskolába járt. Ebben az időben az együttes rengeteget gyakorolt Dave garázsában. Megpróbáltak rátalálni a környék stílusára.

1994-ben az együttes felvette első 7 számát és Potatoes for Chistmas címmel ki is adták. David Bucknert ezután Ryan Brown váltotta fel, aki Seattle-ben töltötte az évet. ahol művészettörténetet tanult. Egy év múlva felvettek még két nótát a Sound Farm Studióban, Caca Bonita címmel. Dave Buckner ekkor tért vissza. Ebben az időben Will Jamest váltották fel Tobin Esperance-val, mert az előbbi egy katolikus nyári táborban „jó útra tért” és hiánya gátolta a csapat fejlődését és a nyári turnéjuk gördülékenységét. Ahogy Esperance az együttesbe került, mint „átmeneti megoldás”, az átmenet simán ment.

1997-ben vették fel az első teljes albumukat Old Friends from Young Years címmel. Továbbra is keményen turnéztak és olyan együttesekkel léptek fel, mint a Incubus, Powerman 5000, (həd) pe, Snot, Far és a Static-X. 1998-ban egy 5 számos 5 Tracks Deep című rövid korongot jelentettek meg. A megjelenése utáni hónapban több mint 1000 másolat fogyott el belőle. A siker felkeltette a Warner Brothers figyelmét, aki hajlandó volt finanszírozni a CD terjesztését. A CD-n helyt kapott a Last Resort, a Broken Home és a She Loves Me Not is. Az első kettőt a későbbi Infesten, a harmadikat a lovehatetragedy-n használták fel. Miután a Warner felbontotta szerződését velük, Shaddix 1999-ben kapcsolatba lépett a Dreamworks Records-szal és szerződést kötött velük, miszerint ők az új partnereik. A Papa Roach akkor került a fősodrásba, mikor kiadta a legelső nagy sikert aratott, Infest című albumokat 2000-ben. A legismertebb nótájuk a Last Resort lett.

A siker évei (2000-2004)

Miután 2000. április 25-én a boltokba került, már az első héten 30 ezer másolat kelt el az Infestből. Az album 4 régi, ill. újrafeldolgozott és 7 új nótát tartalmazott. Miután a Last Resort videoklipje a tv csatornákra került, elkezdték az igazi nagy turnézást (pl: Vans Warped Tour).

A világkörüli turnéjuk után ami főleg az Egyesült Államokban, Angliában és Japánban volt, újra stúdióba ültek. Ennek eredménye lett a 2002. június 18-án megjelent másik nagy sikerű album a LoveHateTragedy. Bár nem haladta meg az egykori Infest sikerét, az album mégis előkelő pozíciót harcolt ki magának az USA és az angol album ranglistákon. Ez volt a zenei hangváltásuk is.

2003 végén ültek neki felvenni a harmadik nagy albumukat, melynek prototípusát Dancing in the Ashes címmel látták el. Ezt később megváltoztatták Getting Away With Murderre. Sokan kritizálták őket, hogy sablonzenét írnak. Ugyanolyanok, mint az előzőek. Nos a rosszalló tekintetek ellenére a harmadik album 2004-ben túlszárnyalta a lovehatetragedy-t és mivel több, mint 1 millió példányban kelt el, platinát is kapott. 2005-ben olyan nagyszabású turnét indítottak, ami az egész USA-t és Európát érintette. Olyan zenekarokkal léptek fel, mint a Slipknot, Dead Poetic, Trust Company, Chronic Future, Skindred, 311 és Unwritten Law.

2006: a negyedik nagy, a Paramour Sessions

2006. szeptember 12-én került a boltokba a negyedik nagy album a Paramour Sessions. A címet a felvételek helyének, a Paramour kastélynak a tiszteletére választották. Ez a mű jobban ötvözte a rock-pop és rock formációt. 16. ként nyitott az eladási listán, de mindössze 250 ezer volt az eladások száma az első héten.

2008: új album és tagváltás

2008 februárjában a zenekar visszatér a Paramour Mansion kastélyba, hogy elkészítsék 5. stúdióalbumukat. Ezzel egyidőben egy szomorú hír is nyilvánosságra került, miszerint a zenekar dobosa, Dave Buckner magánéleti problémái miatt lehet hogy kilép az együttesből. Amíg nem volt dobosuk, akusztikus számokat kezdtek írni. Jacoby Shaddix énekes azt mondta, hogy semmi nem állíthatja meg őket, a Papa Roach ezentúl is fennmarad és elkészül az új album. Dave Buckner 2008-ban már véglegesen kilépett, helyére pedig Tony Palermot állították, aki régebben a Pulley és az Unwritten Law dobosa volt. Az úja albumot Metamorphosis névre keresztelték és 2009. március 24-én került a boltokba. Már készül a Scars albumuk, amiben dob nélküli, akusztikus számok lesznek.

 

Tagjai

Jacoby Shaddix – vokál/dalszöveg író

Jerry Horton – gitár/háttérénekes

Tobin Esperance – basszusgitár

Tony Palermo – dob (2008-ig Dave Buckner)

Diszkográfia

Studió albumok:

 

Papa Roach

 

Hírek

 • Papa Roach - Hallgass, és ne fogazz!
  2010-07-01 15:57:06

  Jacoby Shaddix, a Papa Roach frontembere nemrégiben jelentette be, hogy a zenekar koncertalbuma Time for Annihilation címmel augusztus 31-én jelenik majd meg. A kilenc koncert felvételt és öt új Papa Roach számot is tartalmazó lemezról a rajongók a Kick in the Teeth-t már most ingyen letölthetik az együttes weboldaláról.

 • Lars vélemény a Heavy Metalról
  2010-07-01 15:49:43

  Lars nemrégiben megkérdezték, a neo-hard rock irányzattal kapcsolatban, és arról, hogy mit gondol feltörekvő bandákkal kapcsolatban. A szakértő válaszolt.

  Arra a kérdésre, hogy van-e olyan új hard rock banda, ami lenyűgözte Ulrichot, ő így válaszolt:

  �em foglalkozom azzal, hogy megbíráljak bárkit azzal, hogy jobb vagy rosszabb másoknál. Úgy gondolom, hogy a hard rock zenében nem sok olyasmi történik, amiről bármit is lehetne mondani, hogy ilyen vagy olyan�A The White Stripes például, számomra azért érdekes, mert csak két emberből álló csapatról van szó és ez az egész új dolog. Nekem úgy tűnik, hogy a keményebb irányzat, mostanában pang, úgy gondolom néhány évvel ezelőtt, amikor még voltak olyan bandák, mint a Staind és a Godsmack, akkortájt volt még miről beszélni az irányzatban, az még izgalmas volt, de most mintha kicsit visszaeresztett volna. A világ Nickelback-jei nem igazán foglalkoztatnak. Vannak sokkal izgalmasabbak is ettől, nem tudom talán a Lamb of God és a Satyricon vagy valami hasonló. Azt hiszem ők elég jók. Nyilvánvalóan vannak olyan csapatok is, mint a System Of A Down, akik az egyik kedvenceimmé lettek az elmúlt néhány év során, aztán vannak olyan csapatok is mint az Audioslave, akiket szintén nem lehet megtagadni, de másfelől nézve meg elég zsenge eresztésekről beszélget
  ünk. (nevetve) Elég zsengékről.

 • Retro videójáték lett a Linkin Parkból
  2010-07-01 12:22:10

  A Linkin Parkot is elérte az iPhone játékok őrülete, a modern rockban utazó hat tagú amerikai banda viszont ezúttal retróra vette a figurát. 8-Bit Rebellion címmel igazi old-school, pixeles iPhone game-et tettek le az asztalra a rajongóknak nemrég.

Szavazás

szeretnéd ha vmelyik banda fellépne Magyarországon
Igen, nagyon szeretném
Nem, nincs az az isten
Asztali nézet