MENÜ

Sum 41

A Sum 41 egy kanadai rock zenekar Ontairoból, Ajaxból. A jelenlegi tagok Deryck Whibley (ének, ritmusgitár), Jason McCaslin (basszusgitár, háttérének), Steve Jocz (dobok, háttérének), és Tom Thacker (gitár, háttérének, billentyűsök).

 

Történet

A Sum 41-t Deryck Whibley és Steve Jocz alapította 1996. július 31-én, a nyár (vagy a nyári szünet?) 41-dik napján. ezért lett a neve Sum (summer) 41 – akkoriban az új, kilencvenes évekbeli punk rock rajongói tábora még meglehetősen szűkös volt. Ennek ellenére ők kiálltak e zenei stílus mellett, és jövőbeli együttesüket tervezgették. Nagy hatással volt rájuk a kor előadói közül a NOFX, a Pennywise, valamint a Bad Religion.

Először Kaspir (más források szerint My Nuts Are Huge Kaspir) néven játszottak, NOFX feldolgozásokat, majd 1996. szeptember 28-án léptek fel először Sum 41 néven, egy Supernova koncerten.

1996 nyarára összeállt a jövőbeli csapat: a két már említett tag mellé még belépett Dave Baksh és Jason McCaslin. Eleinte főként házibulikon, ritkán iskolai rendezvényeken léptek fel – ezeken saját számaik mellett mások művei feldolgozását játszották.

Az Island Records érdeklődésébe ötletes bemutatkozófelvételeikkel kerültek. A céggel aláírt szerződés után népszerűségük ütemesen emelkedett; ez átlagon aluli életkoruknak, és átlagon felüli dalírási képességüknek volt köszönhető.

Első albumuk a Half Hour of Power még nem hozta meg a kellő sikert de ahhoz elég volt, hogy kicsit magukra vonják a figyelmet és a következő korongjukra már mindenki odafigyeljen. Az All Killer No Filler már óriási sikert hozott a fiúknak, de egyelőre még csak a tengerentúlon és Japánban. Az album három számából máris klip készült (Fat Lip, In too deep, Motivation) és a Sum 41 az év felfedezettje lett.

2006 nyarán Dave Baksh kiszállt a csapatból.

Felbéreltek egy gitárost aki a koncerteken gitározik az együttessel, nem volt hivatalos tag, 2010 óta az.

2007 nyarán kiadták az ötödik albumukat az Underclass Hero-t melynek három kislemeze lett az Underclass Hero,Walking Disaster és a With Me,ezekből a számokból klip is készült.

 

Tagok

(1996-1997)
Az eredeti felállás
(1997-1999)
 • Deryck Whibley - ének, ritmusgitár
 • Dave Baksh - szólógitár, vokál
 • Mark Spicoluk - basszusgitár, vokál
 • Steve Jocz - dob, vokál
(1999-2006)
A "klasszikus" felállás
 • Deryck Whibley - ének, ritmusgitár
 • Dave Baksh - szólógitár, vokál
 • Cone McCaslin - basszusgitár, vokál
 • Steve Jocz - dob, vokál
(2006-2007)
 • Deryck Whibley - ének, ritmusgitár
 • Cone McCaslin - basszusgitár, vokál
 • Steve Jocz - dob, vokál
(2007-)
 • Deryck Whibley - ének, ritmusgitár
 • Cone McCaslin - basszusgitár, vokál
 • Steve Jocz - dob, vokál
 • Thomas Thacker - szólógitár, vokál (2010-ben hivatalosan banda tag)

 

Diszkográfia

Albumok

Koncertlemezek, EP-k, demók, egyebek…

Maxik

DVD-k

 

Sum 41

 

Hírek

 • Papa Roach - Hallgass, és ne fogazz!
  2010-07-01 15:57:06

  Jacoby Shaddix, a Papa Roach frontembere nemrégiben jelentette be, hogy a zenekar koncertalbuma Time for Annihilation címmel augusztus 31-én jelenik majd meg. A kilenc koncert felvételt és öt új Papa Roach számot is tartalmazó lemezról a rajongók a Kick in the Teeth-t már most ingyen letölthetik az együttes weboldaláról.

 • Lars vélemény a Heavy Metalról
  2010-07-01 15:49:43

  Lars nemrégiben megkérdezték, a neo-hard rock irányzattal kapcsolatban, és arról, hogy mit gondol feltörekvő bandákkal kapcsolatban. A szakértő válaszolt.

  Arra a kérdésre, hogy van-e olyan új hard rock banda, ami lenyűgözte Ulrichot, ő így válaszolt:

  �em foglalkozom azzal, hogy megbíráljak bárkit azzal, hogy jobb vagy rosszabb másoknál. Úgy gondolom, hogy a hard rock zenében nem sok olyasmi történik, amiről bármit is lehetne mondani, hogy ilyen vagy olyan�A The White Stripes például, számomra azért érdekes, mert csak két emberből álló csapatról van szó és ez az egész új dolog. Nekem úgy tűnik, hogy a keményebb irányzat, mostanában pang, úgy gondolom néhány évvel ezelőtt, amikor még voltak olyan bandák, mint a Staind és a Godsmack, akkortájt volt még miről beszélni az irányzatban, az még izgalmas volt, de most mintha kicsit visszaeresztett volna. A világ Nickelback-jei nem igazán foglalkoztatnak. Vannak sokkal izgalmasabbak is ettől, nem tudom talán a Lamb of God és a Satyricon vagy valami hasonló. Azt hiszem ők elég jók. Nyilvánvalóan vannak olyan csapatok is, mint a System Of A Down, akik az egyik kedvenceimmé lettek az elmúlt néhány év során, aztán vannak olyan csapatok is mint az Audioslave, akiket szintén nem lehet megtagadni, de másfelől nézve meg elég zsenge eresztésekről beszélget
  ünk. (nevetve) Elég zsengékről.

 • Retro videójáték lett a Linkin Parkból
  2010-07-01 12:22:10

  A Linkin Parkot is elérte az iPhone játékok őrülete, a modern rockban utazó hat tagú amerikai banda viszont ezúttal retróra vette a figurát. 8-Bit Rebellion címmel igazi old-school, pixeles iPhone game-et tettek le az asztalra a rajongóknak nemrég.

Szavazás

szeretnéd ha vmelyik banda fellépne Magyarországon
Igen, nagyon szeretném
Nem, nincs az az isten
Asztali nézet